Domov > Storitve > Sproscanje > Japonski cosmo lifting

Japonski cosmo lifting

Kaj je Japonski cosmo lifting?

Je naravna pomlajevalna metoda ter ob enem antistresna terapija, kjer gre za ročno stimulacijo mišic ter akupresurnih točk na obrazu. Pri masaži uporabljamo hladno stiskano šipkovo olje.

Sestavljen je iz treh delov:

V prvih dveh delih gre za delovanje na akupresurne točke in refleksne cone na obrazu, katere izhajajo iz obrazne refleksoterapije. To so živčne celice, ki so povezane z meridiani (energetskimi kanali). V telesu imamo 14 glavnih meridianov, vsak meridian je povezan z vitalnim organom. S stimuliranjem akupresurnih točk in refleksnih con sprožimo pretok energije skozi meridiane in posledično uravnamo ravnovesje med yinom in yangom. V sodobni medicini to predstavlja avtonomni živčni sistem, katerega sestavljata simpatični in parasimpatični živčni sistem. Glede na današnji stil življenja, ki ga živimo smo veliko pod stresom, to pomeni večjo atkivnost simpatikusa (slab stres), kateri zmanjšuje delovanje imunskega sistema, posledično smo tudi bolj dovzetni za zdravstvene težave. Z metodo aktiviramo parasimpatikus (dober stres), kateri obnavlja organizem, posledično okrepimo imunski sistem, dosežemo ravnovesje med simpatikom in parasimpatikom, sprostitev in dobro počutje, kar se izraža tudi na obrazu, saj obraz je del celote. Tretji del sestoji iz mišične stimulacije, katere namen je preoblikovati obraz ter izboljšati strukturo naše kože. S stimuliranjem mišic povečamo izločanje kolagena, elastina in drugih hranilnih snovi, zato po terapiji zgleda obraz bolj svež, sijoč, zmanjša se vidnost globokih gub in preprečuje nastanek drobnih gubic, izboljša se mišični tonus, učvrstijo se obrazne mišice ter poveča se prekrvavljenost obraza. S to metodo dosežemo pospešeno delovanje limfnega sistema celega telesa, čigar glavna naloga je odstranjevanje toksinov in končnih odpadnih snovi iz tkiv in organov ter odvečne tekočine iz telesa. Na ta način pride tudi do razstrupljanja organizma, okrepi se imunski sistem in posledično se nam poveča odpornost. Hkrati dosežemo tudi čiščenje kože celega telesa, vključno s kožo obraza.

Koliko tretmanov je potrebnih?

Običajno se izvede 10 – 12 tretmajev, za dosego trajnejšega učinka, vendar je že po prvem tretmanu viden učinek te metode, saj koža postane takoj sveža in sijoča. Med terapijami mora biti 1 dan premora. Trajanje 1 tretmana je 50 – 60 minut.

Reakcije:

Po tretmanu lahko občutimo reakcije. Le-te so zaželene, saj nakazujejo, da so se v telesu začele dogajati spremembe. Ljudje, ki so slabšega zdravja imajo lahko burnejše reakcije, tisti z zdravim življenjskim slogom reakcij včasih ne občutijo. Takoj po tretmanu občutimo pozitivne spremembe na nivoju počutja, saj gre obenem tudi za antistresno masažo. Reakcije lahko zaznamo kot prijetno utrujenost, poveča se izločanje urina, ki postane močnejšega vonja.

Kontraindikacije:

Masaže ne izvajamo v primeru epilepsije, pri postoperativnih stanjih ter pri prisotnosti ran na obrazu v fazi celjenja.

Za koga je primerna?

Primerna je tako za ženske kot moške vseh starosti. Da, tudi za mlajše, saj s tem ohranjamo kožo prožno, kajti preprečuje izgubo kolagena in deluje preventivno proti nastanku gub ter blagodejno vpliva na splošno počutje.

three horizontal lines
SI
IT
maps pin black
tel icon
facebook logo
angle circle arrow up icon
close line icon

Sproščanje

Klemen Medeot

+386 30 644 453

close line icon

Oblikovanje telesa

Maja Kragelj

+386 30 644 453