Domov > Storitve > Oblikovanje telesa > Strojna limfna drenaza

Strojna limfna drenaža

Kaj je limfa in kakšno funkcijo opravlja v našem telesu?

Gre za rumenkasto prosojno tekočino, ki teče po limfnih žilah (mezgovnicah), katere so napeljane po celem telesu. Na mestih, kjer se manjše limfne žile združujejo v večje se nahajajo limfni vozli (bezgavke), katerih naloga je prefiltrirati limfo. Poleg krvožilnega sistema, je limfni sistem najpomembnejši transportni sistem v telesu. Naloga limfe je odstranjevanje odpadnih snovi iz tkiv, kot so bakterije, odmrle celice, beljakovine, maščobe, levkociti,… odplakne tudi do 2l vode na dan.
Limfa se po telesu premika zelo počasi in pod nizkimi tlaki, saj nima »črpalke«, tako kot jo ima krvožilni sistem (srce). Pretaka se s pomočjo pomožnih »črpalk«: z razlikami v tlaku, z gibanjem skeletnih mišic, krčenjem žilnih sten, peristaltike. Zato je super, da spodbudimo njeno delovanje.

Zakaj strojna limfna drenaža?

Pri strojni limfni drenaži osebo oblečemo v manšete v katere se vpihuje zrak in ustvari se pritisk na točno določene dele telesa, s tem se omogoči pospešeno premikanje limfe. Tako strojna limfna drenaža poskrbi za hitrejše odstranjevanje toksinov in končnih odpadnih snovi iz tkiv in organov ter odvečne tekočine iz telesa. Na ta način pride tudi do razstrupljanja organizma, okrepi se imunski sistem in posledično se nam poveča odpornost.

Indikacije:

  • Zastajanje vode v telesu,
  • Po športni aktivnosti (z odstranjevanjem odpadnih snovi pospeši regeneracijo),
  • Težke noge,
  • Krčne žile,
  • Kozmetične (povečana telesna teža, terapija celulita).

Kontraindikacije:

  • tromboza,
  • aktivni rakavi procesi.
three horizontal lines
SI
IT
maps pin black
tel icon
facebook logo
angle circle arrow up icon
close line icon

Sproščanje

Klemen Medeot

+386 30 644 453

close line icon

Oblikovanje telesa

Maja Kragelj

+386 30 644 453